HOORN – Op donderdag 7 mei werden de pinpassen gestolen van een vrouw die in een supermarkt in Hoorn was. En even later van een vrouw die in een supermarkt in Enkhuizen op het Koperwiekplein was. De vrouw in Hoorn werd tussen 11.00 en 13.00 uur een oudere dame door twee vrouwen gevolgd in een supermarkt aan de Huesmolen in Hoorn.

Buiten de supermarkt spreken de vrouwen haar aan en vragen de weg. Vermoedelijk wordt op dat moment de bankpas van het slachtoffer gestolen. Later die dag wordt het slachtoffer gebeld door iemand die zich uitgeeft voor een medewerker van de politie. Hierbij wordt gevraagd om de pincode van de gestolen bankpas. De vrouw geeft de pincode niet door.

Diefstal pinpas in Enkhuizen
ENKHUIZEN – Op dezelfde dag, tussen 16.30 en 17.30 uur, wordt in een supermarkt aan het Koperwiekplein in Enkhuizen de handtas, met hierin een bankpas, van een oudere dame gestolen. Ook deze dame wordt later die dag gebeld door een zogenaamde medewerker van de politie, met het verzoek haar pincode door te geven.

Deze dame verstrekt tevens haar pincode niet. Op de beelden zijn de vrouwen te zien die de oudere dame in de supermarkt aan de Huesmolen achtervolgen. Herkent u de twee vrouwen op de foto? Neemt u dan contact met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.