VENHUIZEN – In de nacht van zaterdag op zondag zijn er diverse vernielingen en brandstichtingen gepleegd op en rond de Leeuwerik in Venhuizen. Bij een woning werden de ramen ingegooid en ook werd er brand gesticht tegen de gevel van deze woning doormiddel van een jerrycan met benzine.

De gealarmeerde politie kon deze brand net optijd blussen zodat meer schade werd voorkomen. De gealarmeerde brandweer kon nadat zij ter plaatse waren, meteen weer terug naar de kazerne want voor hun was er niks meer te doen.

Een coniferenhaag op de Leeuwerik werd eveneens in brand gestoken. Een auto die geparkeerd stond op de Leeuwerik bleek ook te zijn vernield, diverse ramen van deze auto waren met stoeptegels ingegooid.

Aanhoudingen
Zondagochtend rond 06.00 uur heeft de politie een 26-jarige man uit Oostwoud en een 21-jarige man uit Venhuizen aangehouden voor de venielingen en brandstichting op de Leeuwerik. De 26-jarige man schold de agenten die hem naar het politiebureau brachten uit. Hiervan wordt aangifte gedaan. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Het is niet de eerste keer dat er vernielingen zijn rondom de Leeuwerik, enkele weken geleden waren er ook al ramen van een woning ingegooid.

Foto’s : Wesley Boots