WIJDENES – Dinsdagmiddag 9 oktober even voor 16.00 uur is een 33-jarige automobilist zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Provincialeweg (N506) in Wijdenes. De 33-jarige autobestuurder en een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Koedijk waren frontaal met elkaar in aanrijding gekomen.

Verkeerde weghelft
Dit gebeurde nadat de 33-jarige autobestuurder op de verkeerde weghelft was gekomen en vol op de vrachtwagen knalde. Politie, brandweer, ambulancedienst en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen.

Automobilist (33) lange tijd bekneld
De bestuurder kon na drie kwartier uit het wrak bevrijd worden. Hierna is de 33-jarige autobestuurder van het Poolse voertuig naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.

Vrachtwagenchauffeur (54) ongedeerd
De 54-jarige vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie (voa) kwam ter plaatse voor uitgebreid onderzoek. De twee zwaar beschadigde voertuigen zijn even later afgesleept door bergingsbedrijf Rood.

Drie keer proces verbaal
De Provincialeweg (N506) tussen Wijdenes en Schellinkhout was uren afgesloten voor al het verkeer. De politie heeft drie keer proces verbaal opgemaakt tegen bestuurders die aanwijzingen negeerden en/of langs de afzetting reden.

Fotografie: Wesley Boots