Automobilist (30) richt ravage aan op de Streekweg in Hoogkarspel: Woning, lantaarnpaal, geparkeerde auto’s en brievenbus beschadigd 

HOOGKARSPEL – Donderdagavond 31 augustus omstreeks 22.50 uur is er veel schade ontstaan op de Streekweg in Hoogkarspel. Een 30-jarige man kwam met zijn auto gereden vanuit de richting van Lutjebroek over de Streekweg in de richting van Westwoud en verloor de controle over het voertuig.

Veel schade De bestuurder afkomstig uit de gemeente Drechterland, ramde een brievenbus, lantaarnpaal, twee geparkeerde auto’s en vervolgens een woning. De bewoners bleven gelukkig ongedeerd, maar waren uiteraard hevig geschrokken. Politie-eenheden, de brandweer van Westwoud en de ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Volgens getuigen zouden ‘twee’ personen in het voertuig hebben gezeten.

Uitgebreid onderzoek ingesteld Onderzoek door de politie ter plaatse, wees uit dat er één persoon in de auto had gezeten. De 30-jarige bestuurder werd even later aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van ongeval, het in bezit hebben van harddrugs en op verdenking van rijden onder invloed zo meldt de politie. De Streekweg was lange tijd afgesloten voor al het verkeer.

Fotografie Wesley Boots