Automobilist (84) op zijn kop te water langs De Gouw in Hoogkarspel: Omstanders halen man uit auto

HOOGKARSPEL – Vrijdagochtend 17 februari rond 11.15 uur is een 84-jarige man met zijn auto op de kop in sloot terecht gekomen langs De Gouw in Hoogkarspel. De bestuurder reed vanuit de richting van de Tolweg richting de Kerspelweg en raakte vermoedelijk onwel waarna hij links van de weg te water raakte. Een medewerker van het Hoogheemraadschap, politieagenten en medewerkers van een naburig tulpenbedrijf gingen te water en kregen de man uit de auto.

Hulpdiensten
Vervolgens kwamen de ambulancedienst en de brandweerlieden van Westwoud, Duikers van Hoorn, brandweer Wognum en twee ambulances gevolgd door een traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer. Het slachtoffer uit de gemeente Stede-Broec, werd ter plekke lange tijd gereanimeerd.

Naar het ziekenhuis overgebracht
Hierna is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam per ambulance en onder begeleiding van een trauma arts. Het verkeersongeval gebeurde vermoedelijk nadat de bestuurder onwel werd en hierdoor te water geraakt is. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

(Het heftige ongeval aan De Gouw in Hoogkarspel vrijdagochtend)