Automobilist (33) onder invloed aangehouden na wilde achtervolging bij Avenhorn

AVENHORN – De politie heeft maandagochtend 22 februari in alle vroegte een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij een stopteken negeerde en ervandoor ging. Ook bleek de man onder invloed van alcohol te zijn en had hij gestolen kentekenplaten op zijn voertuig zo meldt de politie.

Stopteken
Rond 04.10 uur gaven agenten de bestuurder van een personenauto aan de Oosteinde in Berkhout een stopteken, nadat collega’s eerder in Hoorn zagen dat hij door een rood verkeerslicht reed. Ook de agenten in Hoorn gaven de bestuurder een stopteken die hij negeerde.

Politieauto geramd
Bij het zien van de politiewagens vluchtte de bestuurder met hoge snelheid weg met een achtervolging tot gevolg. Tijdens de vluchtpoging ramde de verdachte een politieauto.

Aanhouding in Avenhorn
De achtervolging kwam in de Avenhorn tot een eind toen de verdachte een doodlopende straat inreed. De agenten konden hem vervolgens aanhouden. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de achtervolging.

Auto in beslag genomen
De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol en het gebruik van valse kentekenplaten. De auto in beslag genomen.