Automobilist (27) belandt over de kop in sloot langs de A.C De Graafweg (N241) in Wognum

WOGNUM – Een 27-jarige man uit Wognum is zaterdagochtend 1 april in alle vroegte met zijn auto over de kop in sloot belandt langs de A.C De Graafweg (N241) in Wognum. Politie, brandweer Wognum en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse.

Haas
Even voor 02.00 uur reed de man over de A.C De Graafweg (N241) toen er plotseling een haas de rijbaan overstak. De man reageerde in een reflex en trok aan het stuur. Hierdoor raakte hij de macht over de stuur kwijt, raakte in de berm en kwam in de naastgelegen sloot terecht. In paniek kon hij aanvankelijk niet uit de auto komen, maar hij kon nog adem halen in een kleine luchtbel in het voertuig.

Voertuig
Hij kon het voertuig na enige tijd zelfstandig verlaten. Eenmaal op de kant liep hij via de weilanden naar de woning van bekenden voor hulp. Hier is hij behandeld door ambulancepersoneel. De man hoefde niet naar een ziekenhuis te worden gebracht en bleek geen alcohol gebruikt te hebben. De brandweer van Wognum had met een kraan de auto op de kant getakeld om te kijken of er zeker niemand in zat. De auto is even later afgesleept door een bergingsbedrijf.

Foto met dank aan Brandweer Wognum