Automobilist (18) gewond geraakt na botsing tegen boom op de Grote Zomerdijk Wognum

WOGNUM – Een 18-jarige man uit de gemeente Opmeer is in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom geklapt op de Grote Zomerdijk in Wognum.

Hulpdiensten
De bestuurder was rond 01.15 uur de macht over het stuur verloren zo laat politiewoordvoerder Erwin Sintenie aan ons weten. Naast de politie en brandweer werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Vrienden schieten te hulp
Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, schoten vrienden van het slachtoffer te hulp zo meldt het Noordhollands Dagblad. De vrienden haalden de bestuurder uit de auto, legden hem achterin een andere auto en reden naar een nabijgelegen boerderij om hem daar te verzorgen.

Naar de boerderij
Toen de vrienden bij de auto terugkwamen, waren de politie en het ambulancepersoneel inmiddels gearriveerd. De hulpdiensten vertrokken met spoed naar de boerderij voor het slachtoffer, die uiteindelijk werd meegenomen naar het ziekenhuis.

Onderzoek ingesteld
De politie verdenkt de bestuurder ervan dat dat deze onder invloed van alcohol heeft gereden. Dit is in onderzoek zo meldt de politie aan ons. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept.

(Het ongeluk op de Grote Zomerdijk in Wognum)