GROOTEBROEK – Dinsdagavond rond 22.00 uur is er brand gesticht bij de voorkant van een auto die geparkeerd stond aan de Dracht in Grootebroek. De politie en brandweer waren snel ter plaatse en hadden de brand snel onder controle. De schade aan de auto viel door het snelle optreden van de politie en brandweer mee.

Dinsdagavond rond 23.30 uur werd er opnieuw brand gesticht bij een personenauto die naast de andere auto stond die al eerder op de avond vlam had gevat, deze brand werd net optijd ontdekt waardoor deze auto minder schade op liep.

De gealarmeerde brandweer kon meteen weer terug naar de kazerne. De politie heeft in de omgeving onderzoek gedaan. Een bergingsbedrijf heeft een voertuig afgesleept omdat deze niet meer verder kon rijden. De andere auto liep lichte schade op, en deze werd ook opgehaald omdat men bang is dat er opnieuw brand gesticht zou worden.

Op vrijdagavond 25 november 2011 brandde er in de zelfde straat een auto uit, vermoedelijk was deze brand ook aangestoken. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de autobranden.

Foto’s : Wesley Boots