VENHUIZEN – Tussen dinsdag 1 november en dinsdag 8 november 2016 is er bij zeker achttien woningen in West-Friesland ingebroken zo heeft de politie bekend gemaakt. De woninginbreker(s) sloegen 2x toe in Venhuizen, waarvan één aan de Oostergouw. 1x bij een woning in Hoogkarspel. 3x bij woningen in Hoorn.

Vele woninginbraken
2x bij woningen in Zwaag. Bij 2 woningen in Wognum. En 2 woningen in Opmeer. 1x nog bij een woning in Opperdoes. 1x ook bij een woning in Andijk. En nog 1x bij een woning in Bovenkarspel. 1x in Avenhorn. En nog bij 1 woning in Medemblik. En nog bij 1 woning in Hoogwoud.

Bel 112 bij verdachte situaties
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Buurtonderzoeken
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.

Bel bij verdachte situaties 112
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Staat er al enige tijd een auto met draaiende motor bij uw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties bij de politie meldt. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.