VENHUIZEN – In de maand december 2018 is er bij 37 woningen in West-Friesland ingebroken zo meldt de politie. De meeste woninginbraken vonden plaats tussen 4 en 28 december. Met een tekstkar vraagt de politie momenteel voorbij rijdende automobilisten op de Markerwaardweg in Venhuizen om extra alert te zijn. Bel bij een verdachte situatie 112!.

37 woninginbraken
De woninginbrekers sloegen de afgelopen maand 2x toe in Venhuizen, 2x in Hem, 1x in Wijdenes, 4x in Grootebroek, 1x in Hoogkarspel, 2x in Enkhuizen, 2x in Andijk, 2x in Wervershoof, 2x in Hauwert, 2x in Opmeer, 1x in Obdam, 1x in Avenhorn, 11x in Hoorn, 1x in Oosterblokker en 3x in Oudendijk.

Meldt een verdachte situatie bij de politie
Als mensen inbrekers aan het ‘werk’ zien. Dan moeten zij dit altijd via 112 melden zodat de politie hier direct in actie kan komen. Zie je een verdachte situatie?. Bel dan ook 112.

Bel 112 bij verdachte situaties
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Buurtonderzoeken
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.