32 woninginbraken in de maand oktober 2020 in West-Friesland

HOOGKARSPEL – In de maand oktober is er bij 32 woningen in West-Friesland ingebroken zo meldt de politie. Dit is ongeveer vergelijkbaar als in de maand september toen zat het ook rond de 30 woninginbraken in de regio.

De inbraken vonden plaats in
De woninginbraken in de maand oktober vonden plaats in Hoogkarspel (4) Venhuizen (1x) Enkhuizen (2x) Zwaag (4x) Heerhugowaard (12x) Hoorn (3x) Berkhout (2x) Winkel (2x) De Goorn (1x) en in Andijk (1x).

Bel 112 bij een verdachte situatie
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn.

Buurtonderzoek
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.

Klein aantal belt 112
Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Meldt een verdachte situatie bij de politie
Als mensen inbrekers aan het ‘werk’ zien. Dan moeten zij dit altijd via 112 melden zodat de politie hier direct in actie kan komen. Zie je een verdachte situatie?. Dan kun je dit melden via 0900-8844.

Klik hier voor een overzicht op welke datums de inbraken plaatsvonden in oktober 2020