26 woninginbraken in de maand juli in West-Friesland: Meldt verdachte situaties

MEDEMBLIK – In de maand juli is er bij 26 woningen in West-Friesland ingebroken zo meldt de politie. Dit is een flinke stijging vergeleken met de maand juni. Toen ging het om een 17 tal woninginbraken in de regio. Vooral halverwege juli en eind juli sloegen de inbreker(s) toe.

De inbraken vonden plaats in
Zo sloegen ze 4x toe in Medemblik en in Venhuizen (3x) in Hoorn (3x) Enkhuizen (3x) Grosthuizen (3x) en De Goorn (3x) Andijk (2x) Blokker (2x) en in Zwaagdijk (1x) Nibbixwoud (1x) en Grootebroek (1x) Als mensen inbrekers aan het ‘werk’ zien. Dan moeten zij dit altijd via 112 melden zodat de politie hier direct in actie kan komen. Zie je een verdachte situatie?. Dan kun je dit melden via 0900-8844.

Bel 112 bij verdachte situaties
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Buurtonderzoeken
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.

Poging woninginbraak Venhuizen vrijdag 31 juli
De derde woninginbraak in Venhuizen staat nog niet op het overzicht van de politie die hier onder te vinden is. Die inbraak vond plaats vrijdagmiddag 31 juli even na 15.30 uur aan de Burgemeester J Zijpweg in Venhuizen.

Verdacht busje gezien
Hier ging het om een poging woninginbraak ( er is niks gestolen uit de woning, dader wel betrapt). De dader(s) waren hier vermoedelijk met een rood busje actief, dit busje is gezien in de buurt van de woning door een getuige die helaas niet de politie via 112 belde.

Klik hier voor een overzicht op welke datums de inbraken plaatsvonden in juli 2020