HOOGKARSPEL – De afgelopen weken is er bij zeker tien woningen ingebroken volgens de politie. De woninginbraken vonden plaats in Hoogkarspel, Venhuizen en Lutjebroek. De politie heeft bij alle inbraken uitgebreid onderzoek gedaan door middel van sporen veilig te stellen en roept mensen die iets verdachts gezien hebben bij woningen dit te melden via 0900-8844.

Inbraken aan de Streekweg in Hoogkarspel
Opvallend is dat er vorig jaar rond deze tijd bij drie woningen aan de Streekweg in Hoogkarspel is ingebroken. Deze maand is dit dus al bij één woning gebeurt aan de Streekweg en bij twee woningen in de nieuwbouw van Hoogkarspel. De politie roept mensen op om bijvoorbeeld kentekens van verdachte auto’s te noteren. En als er echt ingebroken word of de situatie erg verdacht is direct 112 te bellen.

Woninginbraken in Wognum en Nibbixwoud
NIBBIXWOUD – Op dinsdag 16 december 2014 sloegen inbreker(s) nog toe bij woningen in Nibbixwoud en Wognum. Bij deze woningen zijn diverse spullen gestolen. De inbreker in Nibbixwoud werden op heterdaad betrapt en kon even later aangehouden worden door de politie.

Inbreker Hoogkarspel aangehouden
HOOGKARSPEL – Een 27-jarige Zaandammer werd in oktober 2014 nog aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Julianastraat in Hoogkarspel waar diverse goederen en een gitaar waren gestolen. Deze woninginbraak vond plaats in september. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in en kon al snel de verdachte aanhouden. Hij bleek de spullen nog in bezit te hebben.