HOORN- In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 augustus heeft de politie twee jongeren van 17 en 18 jaar aangehouden. De politie kreeg een melding van een conflict op het Breed waarbij een groep van enkele tientallen jongeren betrokken zou zijn. Op het moment dat een van de agenten een jongen die bij de ruzie betrokken was, wilde tegenhouden, begon de groep te joelen en te schreeuwen en renden zij achter de agenten aan.

De jongeren verkeerden duidelijk onder invloed van alcohol. De ruziestoker, een 18-jarige jongen uit Hoorn, werd uiteindelijk aangehouden op de Westerdijk. De jongeren die de agenten gevolgd waren, keerden zich hier opnieuw tegen de politie en een aantal van hen gooide met stenen en flessen naar de agenten. De agenten slaagden erin de groep uiteen te drijven en hielden een 17-jarige jongen uit Westwoud aan wegens het beletten en belemmeren van ambtshandelingen. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel raakte door de stenen een geparkeerd staande auto beschadigd.

Opzettelijk hinderen van politiewerk
Ambtsbelemmering en geweld tegen personen met een publieke taak is onacceptabel. Geweld en bedreigingen tegen personen met een publieke taak is een zorg die de hele samenleving aangaat. Voor de politie, de gemeente en het Openbaar Ministerie heeft het bestrijden van deze vorm van agressie een hoge prioriteit. Het zijn strafbare feiten waarvoor door het Openbaar Ministerie hogere straffen worden geƫist.

Dit bericht heeft reacties