HOORN – Vrijdagochtend 7 april in alle vroegte hield de politie vijf mannen aan op de Heerenweg in Hoogwoud op verdenking van inbraak in een telefoonwinkel aan de Grote Noord in Hoorn. Een politiehelikopter en diensthonden van de politie werden hierbij ingezet in Hoogwoud. Het gaat om mannen uit Hoogwoud in de leeftijd van 19 t/m 41 Jaar.

De inbraak
Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding dat er zou zijn ingebroken in een telefoonwinkel. Ter plaatse bleek er inderdaad sprake te zijn geweest van een inbraak waarbij vijf mannen waren gezien met inbrekersgereedschap. Getuigen spraken over een blauwe personenauto waarin de mannen waren vertrokken. Ook kon een stukje van het kenteken worden gegeven.

Voertuig al eerder gespot

Politiemensen sloegen hier meteen op aan omdat eerder op de avond de auto was gezien bij een melding van geluidsoverlast in Hoogwoud. Het voertuig werd in Hoogwoud op de Heerenweg teruggevonden. De politie kon ter plaatse een van de verdachten aanhouden. De overige vier gingen er via een sloot vandoor.

Politiehelikopter en politiehonden ingezet
De wijk werd door de politie afgezet en er werd gezocht met onder anderen een politiehelikopter en diensthonden. Korte tijd later werd een tweede verdachte gespot door de bemanning van een politiehelikopter. Ook hij kon worden aangehouden. De drie overige verdachten bleken een woning in te zijn gevlucht. Uiteindelijk konden ook zij worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.