HOORN – Agenten hebben zondagochtend 6 maart in alle vroegte het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige automobilist uit Polen. De politie kreeg een melding van een slingerende auto op de A7. De melder volgde de bestuurder vanaf de A7 richting Hoorn. Op het moment dat de bestuurder zijn voertuig op het Dampten aan de kant zette, waren de agenten ter plaatse.

Alcohollucht
Zij roken een direct een alcohollucht en uit een blaastest bleek dat de bestuurder een behoorlijke slok op had. Op het politiebureau wees een ademanalyse uit dat de alcohollimiet drieënhalf keer overschreden was. Ook bleek de man nog een celstraf van 38 dagen te hebben open staan die de man nu alsnog uit moet zitten. Voor het rijden onder invloed heeft de Pool een dagvaarding meegekregen.

Vier drankrijders
Dezelfde nacht hield de politie tijdens twee alcoholcontroles nog vier drankrijders aan op de Oostergouw en de en de IJsselweg. Een van de bestuurders had een alcoholgehalte van 1.62 promille en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De drankrijder liep na middernacht op de Oostergouw tegen de lamp. Op beide wegen werden in totaal 82 bestuurders voor een blaastest aan de kant gezet. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.