HOORN – Drie jongens van 16, 18 en 19 uit Hoorn werden zaterdagochtend rond 01.45 uur aangehouden op de Veemarkt. Een 16-jarig meisje uit Hoorn liep met een ander meisje over de Stationsweg. Het meisje was met haar Blackberry bezig toen er drie jongens achter haar kwam lopen. Een van hen gaf aan dat hij haar toestel wilde om een bericht te versturen. Aangezien hij bleef aandringen gaf het meisje het toestel aan de jongen. Deze liep hierop weg met de andere twee jongens. De beide meisjes gingen achter hen aan en gaven aan dat zij de Blackberry terug moesten geven. De jongen die het toestel had afgepakt zei de telefoon niet te hebben en gaf beide meisjes een harde klap in het gezicht. De meisjes waarschuwden de politie. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. De drie jongens werden aangetroffen op de Veemarkt en werden aangehouden. De Blackberry werd teruggevonden in de politieauto waarmee zij werden overgebracht naar het politiebureau. Alle drie de jongens zijn in verzekering gesteld.

HOORN – Een 46-jarige man uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Roode Steen. Agenten die horecatoezicht hielden in de Hoornse binnenstad vanwege de kermis werden door de man uitgescholden. De man ging hierna bij een café naar binnen. Even later die nacht vond de man het weer nodig om allerlei dingen naar de agenten te roepen. Hij begon wederom te schelden. Hierop werd hij aangehouden. Hij is zaterdagmiddag in verzekering gesteld.

HOORN – Een 27-jarige man uit Hoorn werd zaterdagochtend rond 06.00 uur aangehouden op jet Kerkplein. Een 20-jarige en een 18-jarige man uit Hoorn stonden op het plein en wilden een taxi nemen om naar huis te gaan. Er kwam een auto aangereden. De vrouw die hierin zat gaf aan de jongens aan dat zij met hen mee kon rijden. De bestuurder van de auto werd hierop agressief, stapte uit en kwam op de jongens af lopen. Hij bedreigde hen en duwde hen allebei meerdere keren. Een van de jongens viel hierbij. De politie werd gebeld. Deze hield de man aan. Bij zijn aanhouding haalde de man iets uit zijn broekzak. Dit bleek een wikkel harddrugs te zijn. De drugs werden in beslag genomen.