HOORN – Op vier locaties werd dinsdag hennep aangetroffen. In een woning aan de Kostertuin in Zwaag werden op een zolder 60 hennepplanten aangetroffen. De 53-jarige bewoner en de 41-jarige bewoonster werden aangehouden.

Op de Moerbalk in Hoorn werden in een slaapkamer en op de zolder 490 hennepplanten aangetroffen. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. De 46-jarige bewoner werd aangehouden.

Op de zolder en slaapkamer van een woning aan de Boedijnhof in Hoorn werden 324 hennepstekken ontdekt. Ook werd er 13 kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen.
Ook hier was sprake van diefstal van stroom. De 39-jarige bewoner werd aangehouden.

Tot slot werd er achter een schuur aan de Lageweg in Blokker een hennepkwekerij met 385 planten ontdekt. De bewoner had achter de schuur een soort kelder gemaakt waar de planten in stonden. Op de garagezolder werd 8,5 kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. De 47-jarige bewoner en de 46-jarige bewoonster zijn aagehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Voor de woningen op de Boedijnhof en en de Moerbalk gaat de gemeente over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit houdt in dat de kosten voor de ontmanteling worden verhaald op de verdachten.
Politie NHN