ZWAAG – Op maandag tweede kerstdag tussen 16.00 uur en 00.05 uur 27 december werd ingebroken bij een woning aan het Hoefblad. In de woning werden verschillende kasten overhoop gehaald. De politie zal buurtonderzoek verrichten.

HOORN – Op de Gedempte Appelhaven werd maandag tussen 15.30 uur en 00.25 uur ingebroken. Bij thuiskomst zag de bewoner een raam aan de achterzijde van de woning openstaan. Het raam was opengebroken. De woning is geheel doorzocht. Er werd onder meer een computer gestolen.

ZWAAG – In een woning aan de Klokketuin werd maandag tussen 13.30 uur en 21.45 uur ingebroken via een raam aan de achterzijde van de woning. De woning werd geheeld doorzocht. Uit de woning werd onder meer een televisie gestolen.

HOORN – Aan de Liornestraat werd maandag omstreeks 13.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een woning. De gehele woning was overhoop gehaald. Er zijn onder meer waardepapieren weggenomen. De inbraak is gepleegd via de voorzijde van de woning, door het openbreken van het slot van de voordeur. De inbreker(s) heeft/hebben de woning vervolgens via de achterdeur verlaten

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Heeft u rond de tijdstippen van de hieronder vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 – 8844. Als u ziet dat onbekende personen zich verdacht ophouden bij een woning, dan is dat een heterdaadsituatie en kunt u het noodnummer van de politie bellen: 1-1-2.