HOORN – In Hoorn werden woensdag in vier woningen hennepkwekerijen aangetroffen. Op het Gerard den Brabanderhof werd in een slaapkamer op de eerste verdieping een hennepkwekerij met 206 planten aangetroffen. Hier werd een 46-jarige Vietnamese man aangehouden. Hij bleek illegaal in Nederland te verblijven en is inmiddels in vreemdelingenbewaring gegaan.

Op een slaapkamer van een woning aan de Lijster werden 342 planten ontdekt. Het betreft hier een huurwoning van een woningstichting. Deze gaat over tot uitzetting van de huurder.

In een woning aan de Patio werden twee mannen van 30 en 25 jaar uit Hoorn aangehouden en de 23-jaroge bewoonster toen op de zolder van het pand een kwekerij met 160 planten werd aangetroffen. Ook hier gaat de woningstichting over tot uitzetting van de huurder.

Tenslotte werden op een zolder van een woning aan de Weegbree 165 hennepplanten aangetroffen. De huurder moest zich vanmorgen melden op het politiebureau.

In alle gevallen was er spraken van diefstal van stroom. Energiebedrijf Alliander nam de elektriciteitsmeters in beslag. Ook gaat de gemeente bij alle woningen over tot het verhalen van de kosten van de ontmanteling op de verdachten.