ZWAAGDIJK-OOST – Donderdag 1 februari vonden een groot aantal aanrijdingen plaats op de wegen in West-Friesland. Rond 07.00 uur viel een gewonde en onstond veel schade op de (N302) bij Westwoud. Een 47-jarige man uit West-Graftdijk rijdt in een busje over de (N302).

Kopstaart-botsing
Voor hem rijdt een 63-jarige man uit Lutjebroek in een personenauto. Als deze afremt, ziet de man in het busje dat te laat. Er ontstaat een kop-staartbotsing waarbij het busje doorschiet en op de kant voor het tegemoetkomende verkeer terechtkomt.

44-jarige man uit Amsterdam gewond geraakt
Hier ontstaat een frontale aanrijding met een tegenligger, een 44-jarige Amsterdammer in een personenauto. Deze is met diverse verwondingen naar het ziekenhuis vervoer. De politie heeft het ongeluk in onderzoek.

Ongevallen
Rond 08.20 uur vond een aanrijding plaats op de Nieuwe Steen in Hoorn. Veel schade maar geen gewonden. Rond 11.20 uur een ongeluk op de Dirk Essenlaan in Grootebroek. Veel schade maar ook hier geen gewonden. Rond 12.00 uur botsing fietser en auto op De Aanloop in Grootebroek. De fietser kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Heerhugowaard
Rond 12.20 uur een ongeluk op de Westerweg (N242) in Heerhugowaard. Schade maar geen gewonden. Rond 14.10 uur opnieuw een ongeluk in Heerhugowaard. Het ging hier om een kettingbotsing op de (N242) in Heerhugowaard. Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse. Veel schade en diverse betrokkenen werden behandeld door de ambulancedienst.

Aanrijding Schellinkhout
Als klap op de vuurpijl vond een aanrijding plaats op de Dorpsweg in Schellinkhout rond 14.30 uur. De schade was fors. Maar niemand raakte hier ook gewond. Diverse voertuigen zijn afgesleept en de politie heeft de ongelukken in onderzoek.

Fotografie: Maurice Amoureus