ANDIJK – Dinsdagochtend 31 december hebben twee personen, tegen wie al een onderzoek liep, zich op het politiebureau gemeld met betrekking het onderzoek van een mishandeling van een 73-jarige man uit Andijk. Zij zijn aangehouden en hun rol wordt onderzocht zo meldt de politie.

Ernstig mishandeld
De 73-jarige man was afgelopen zaterdagmiddag 28 december rond 16.30 uur ernstig mishandeld nadat hij drie jongens had aangesproken over het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde op de Groteweid in Andijk. De katten van het slachtoffer waren door het afsteken van vuurwerk erg onrustig geworden.

Aan te spreken
Omdat er al enige tijd vuurwerk werd afgestoken bij de man voor de deur besloot de Andijker naar buiten te gaan om de jongens hierop aan te spreken. Het slachtoffer wilde alleen vragen of ze weg wilden gaan. De man sprak het drietal aan en werd direct agressief benaderd door de jongens. Het slachtoffer kreeg vanuit het niets een harde klap in het gezicht en viel op de grond.

Trappen
Daarna kreeg het bejaarde slachtoffer meerdere trappen tegen zijn hoofd. De drie jongens gingen er daarna hardlopend vandoor. Het slachtoffer heeft van twee van de drie jongens een beperkt signalement kunnen geven. Twee zijn er dus aangehouden, het onderzoek naar de derde is in volle gang.