WOGNUM – De politie heeft dinsdagochtend 8 september een 32-jarige man uit Wognum aangehouden op verdenking van een auto-inbraak. Dinsdag rond 05.00 uur kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er was ingebroken bij een bedrijfsauto die geparkeerd stond op de Ringbalk in Wognum. Uit het voertuig waren verschillende goederen weggenomen.

Aanhouding
Agenten maakten een zoekslag in de omgeving en zagen het voertuig dat mogelijk bij de inbraak betrokken was geweest rijden in Assendelft. Zij volgden de auto en konden de bestuurder in Beverwijk aanhouden. Hij had gereedschap bij zich dat van diefstal afkomstig was. De spullen worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker overlopen in Medemblik
MEDEMBLIK – Op maandagavond 7 september omstreeks 21.10 uur kwam de bewoonster van een pand aan de Brakeweg in Medemblik thuis. Toen zij de woning inliep, hoorde zij iemand in huis lopen. Zij gaf een harde schreeuw en zag nog net een man aan de achterzijde van het huis, via de veranda, de tuin in springen.

De man zette het op een lopen en verdween. Een onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte meer op. Bij onderzoek bleek de man via een ingeslagen raam binnen te zijn gekomen. Uit de woning werden sieraden en een GSM gestolen.