OBDAM – De politie heeft woensdagmiddag 2 oktober de tweede verdachte aangehouden van een inbraak in een bedrijfsauto op vrijdagochtend 27 september in Obdam. De politie kwam de verdachte op het spoor na recherchewerk. De politie kon al eerder de eerste verdachte aanhouden voor de inbraak. De tweede was op de vlucht geslagen.

Al eerder een aanhouding
Vrijdagochtend 27 september in alle vroegte hield de politie al een 30-jarige man aan op verdenking van inbraak in een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat in Obdam. De tweede verdachte wist te ontkomen, maar is dus alsnog aangehouden zo laat de politie aan ons weten.

Taxibusje
Omstreeks 05.15 uur zag de politie een taxibusje rijden in Obdam. Bij controle gaf de bestuurder aan dat hij mensen op moest halen. De politie reed een stukje achter het busje aan en zag dat het stopte bij twee mannen op de IJvelandsloot. De mannen hadden gereedschapskoffers bij zich. Toen de mannen de politie zagen, gingen zij er als een haas vandoor.

Aanhouding
Een van de verdachten kon worden aangehouden. De tweede werd (ondanks de inzet van een politiehond) niet meer aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat er ingebroken was bij een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat. De eigenaar herkende zijn gestolen gereedschap. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.