VENHUIZEN – Dinsdagmiddag 27 mei hield de politie een verkeerscontrole op de diverse plekken op Provincialeweg N506 bij Venhuizen. Tussen 13.00 en 17.00 uur controleerde de politie met een lasergun, een uit de hand te bedienen snelheidsmeter. Vijf bestuurders reden aanmerkelijk sneller dan de toegestane 80 km/h.

Rijbewijs ingevorderd
De hoogst gemeten snelheid bij deze verkeerscontrole op de Provincialeweg N506 bedroeg 142 km per uur. Omdat dit meer is dan 50 km te snel, moest de overtreder zijn rijbewijs direct inleveren. Deze bestuurder is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Te hoge snelheid speelt een grote rol bij verkeersongevallen. Bij ongeveer 1 op de 3 dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge snelheid zelfs een doorslaggevende rol; als iedereen zich aan de snelheidslimiet zou houden, zouden er in Nederland 25 tot 30% minder letselslachtoffers zijn.

Twee trekkerchauffeurs bekeurd
Tijdens deze verkeerscontrole kregen ook twee bestuurders van landbouwtractoren een bekeuring omdat zij met losse lading reden. Deze boetes zijn echter heel fors. Het gaat hier om boetes van 360 euro. Deze boetes werden uitgedeeld bij een controle op de Provincialeweg N506 ter hoogte van de Meilag al waar een rotonde is. De politie houdt de laatste tijd geregeld controles op deze Provincialeweg N506.