LUTJEBROEK – Woensdagochtend 11 maart in alle vroegte rond 03:15 uur zijn twee mannen aangehouden die met behulp van een boot verschillende tuinen in waren geslopen.

Aanhoudingen
Een 24-jarige man zonder bekend adres en een 29-jarige man uit Grootebroek worden verdacht van inbraak in de schuren van drie verschillende woningen aan de Lelielaan in Lutjebroek.

Melding
Rond 03:00 uur kreeg de politie een melding over twee personen die gezien waren in de achtertuin van een woning. Meerdere eenheden gingen naar de locatie en zochten naar de verdachten.

In de tuin
Eén van de agenten zag achter in de tuin een steiger aan het water. Daar lag een boot waar één van de verdachten in stond. De agent riep naar de man dat hij van de boot af moest komen.

Aanhouding
De verdachte probeerde nog de motor van de boot te starten, maar toen dit niet lukte gaf hij zich over.

Verschuilde
Na inspectie van de boot bleek dat de tweede verdachte zich verschuilde in een hoekje van de kajuit. Beide mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbrekers werktuigen
In de boot vond de politie inbrekerswerktuigen en verschillende goederen afkomstig uit de schuren van de drie woningen.

Waarschuwing
Het komt vaker voor dat inbrekers een boot gebruiken om naar woningen te gaan die aan het water liggen. Via het water kunnen ze vaak een perceel makkelijk betreden en ook weer snel wegkomen.

Groot vaarwater
Heeft u een woning aan het water waarbij een vrije doorgang is naar groter vaarwater? Laat dan geen waardevolle spullen achter in uw tuin, zorg voor goede sloten op schuren en sluit uw huis ook aan de achterkant altijd goed af. Kijk hier voor meer preventietips tegen woninginbraken