HOORN – Aan de Dvorakhof werd vrijdag tussen 14.30 en 22.00 uur ingebroken. Een openslaand raam aan de achterzijde van de woning werd opengebroken. Door dit raam kwam men binnen. Er werd een laptop weggenomen en sierraden.

HOORN – Aan de Reaal werd vrijdagavond tussen 18.30 en 22.05 uur ingebroken. Hier werd het keukenraam aan de achterzijde van het huis opengebroken. Er werd in ieder geval een laptop en een camera uit de woning weggenomen.

OOSTWOUD – In een woning aan de Oostwouder Dorpsstraat werd vrijdag tussen 16.40 en 18.30 uur ingebroken. Er werd een keukenraam aan de achterzijde van de woning opengebroken. Voor zover bekend is er niets weggenomen uit de woning.

Getuigenoproep
Heeft u rond de tijdstippen van de hieroboven vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 – 8844.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden.