ENKHUIZEN – Een 31-jarige man uit Hem en een 25-jarige man uit Venhuizen zijn woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden in een woning in Hoorn. De twee mannen worden verdacht van de mishandeling die maandagavond plaatsvond op de Gerrit Stapelstraat. Een 64-jarige bewoner raakte hierbij ernstig gewond.

De politie kreeg maandagavond rond 20.30 uur eerst een melding dat er een man in een bovenwoning mishandeld was. Vervolgens kwam er een volgende melding dat er ook een man in een woning op de begane grond ernstig was mishandeld. De 64-jarige bewoner van deze woning werd zwaar gewond aangetroffen. Hij bleek met een voorwerp op zijn hoofd te zijn geslagen. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar maar ligt nog wel in het ziekenhuis.

De 51-jarige bovenbuurman werd in zijn huis aangetroffen met een verwonding bij zijn oog en aan zijn been. Er was bij hem aangebeld. Hij opende deur waarop er drie mannen het huis binnendrongen. Hij werd door de mannen mishandeld, maar wist te vluchten. Na onderzoek bleek dat de verdachten op zoek waren naar de hoofdbewoner van de bovenwoning. Naar de derde verdachte wordt verder onderzoek gedaan.
Politie NHN