HOORN – Maandagochtend 27 april in alle vroegte hield de politie twee mannen aan op verdenking van de diefstal van bouwmaterialen in Hoorn.

Politiehond en helikopter
Bij deze aanhouding van de twee verdachten werden een politiehelikopter en politiehond ingezet. Het gaat om een 29-jarige man uit Hoorn en een 26-jarige man uit Wormer zo meldt een woordvoerder van de politie.

Wegrennen
De politie kreeg melding dat er twee verdachten zouden lopen op een bouwterrein aan het Jacques Bloemhof in Hoorn. Toen de politie even later ter plaatse kwam, zagen zij nog juist twee mannen wegrennen.

Aanhoudingen
Een van de verdachten kon ter plaatse worden aangehouden, maar de tweede verdachte was verdwenen. Na de inzet van een politiehond en een helikopter werd de tweede verdachte teruggevonden. Hij probeerde zich te verstoppen in een achtertuin van een woning.

Auto aangetroffen
In de directe omgeving werd de auto van de verdachten aangetroffen. In de bestelauto vond de politie spullen die vermoedelijk afkomstig waren van een bouwplaats. De politie stelt een nader onderzoek