HOORN – De politie heeft zondagavond 15 maart twee jongens aangehouden die worden verdacht van het plegen van een straatroof op de Breeuwer. Deze twee verdachten, een 12-jarig en een 15-jarige jongen, komen beiden uit Hoorn en hadden een steekwapen opzak zo meldt de politie.

Straatroof
Rond 22.10 uur zondagavond bedreigden twee jongeren (die deel uitmaakten van een groepje van zeker 5 jongeren) een 18-jarige inwoner van Hoorn, toen hij met een vriend over de Breeuwer fietste. Deze twee jongeren eisten de persoonlijke bezittingen van de 18-jarige jongeman en zij bedreigden hem met een steekwapen.

Klopjacht
Na de beroving vertrokken zij per fiets in de richting van de Zwaagmergouw, samen met de rest van de groep. De politie is na de melding direct op zoek gegaan naar de daders en trof twee verdachten aan die aan het opgegeven signalement voldeden.

Aanhoudingen
Deze twee verdachten zijn dus een 12-jarig en een 15-jarige jongen, beiden afkomstig uit Hoorn, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij bleken beiden in bezit van een steekwapen. De recherche zet het onderzoek voort.