HOORN – Woensdagmiddag 29 mei rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein in Hoorn, een BOA van de gemeente Hoorn mishandeld. De verdachte van de mishandeling is een man tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 m, heeft een donkere huidskleur, kort haar en droeg een groen trainingspak met een capuchon.

Uitvoeren controle
Twee gemeentelijke toezichthouders waren woensdagmiddag bezig met een actie tegen fietsers die in een voetgangersgebied reden. Toen zij de man wilde aanspreken die deze overtreding maakte, reageerde die niet op het stopteken van de toezichthouders en reed gewoon door.

Slaan
Na twee pogingen kon de man iets verder op het Betje Wolfplein tot stoppen worden gebracht en nadat hem een bekeuring was aangezegd, trapte hij plotseling tegen de fiets van de handhaver.
Vervolgens sloeg hij deze een aantal malen in het gezicht. De verdachte is er uiteindelijk hardlopend vandoor gegaan en verdween via de spoorwegovergang op de Maasweg. Toen de spoorbomen dicht gingen, moesten de toezichthouders hun achtervolging staken. De BOA is nagekeken door ambulancepersoneel.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar een man tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 m, heeft een donkere huidskleur, kort haar en droeg een groen trainingspak met een capuchon. Hij liep op badslippers en had ‘oortjes’ in. Heb je iets gezien, of weet je wie deze man is? Neem dan contact op met de politie via 0900-884. Liever anoniem? Bel dan met 0900-8844

Achter elk uniform zit een mens
Behalve politiemedewerkers krijgen ook andere medewerkers met een publieke taak te maken met agressie en geweld, zoals gemeentelijke toezichthouders, ambulance- en brandweerpersoneel, tramconducteurs, buschauffeurs, onderwijzers of belastinginspecteurs. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist. Meer informatie over dit thema vind je in deze link: