WOGNUM – Donderdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur controleerde de politie op snelheid op de Westeinderweg. Op deze weg is de maximumsnelheid 50 km/uur. Tijdens de controle passeerden er 250 automobilisten. Er reden ( 44 ) personen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/uur. Alle overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

ZWAAG – Donderdagmiddag tussen 16:00 uur en 17:00 uur controleerde de politie op snelheid op de Dorpsstraat. Op deze weg is de maximumsnelheid 50 km/uur. Tijdens de controle passeerden er 423 automobilisten. Er reden ( 21 ) personen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur. Alle overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. Vooral de 50 km-wegen waar auto’s en fietsers de straat ‘delen’, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.