VENHUIZEN – De afgelopen week tussen zondag 15 oktober en zondag 22 oktober is er bij een tiental woningen ingebroken zo heeft de politie ons laten weten. In de maand september was er al bij maar liefst 36 woningen ingebroken in West-Friesland. Zondag 22 oktober nog is ingebroken bij een woning in Venhuizen. Zaterdag 21 oktober werd ingebroken bij een woning in Spanbroek.

Woninginbraken
Vrijdag 20 oktober sloegen de inbrekers toe bij een woning in Heerhugowaard. Donderdag 19 oktober werd ingebroken bij een woning in Hoorn. Woensdag 18 oktober werd ingebroken bij een woning in Enkhuizen. Dinsdag 17 oktober werd bij maar liefst drie woningen in Heerhugowaard ingebroken en ook bij een woning in Hoorn sloegen de inbrekers toe. Op zondag 15 oktober sloegen de inbrekers ook nog toe bij een woning in Enkhuizen.

Meldt een verdachte situatie bij de politie
Als mensen inbrekers aan het ‘werk’ zien. Dan moeten zij dit altijd via 112 melden zodat de politie hier direct in actie kan komen. Zie je een verdachte situatie?. Dan kun je dit melden via 0900-8844.

Bel 112 bij verdachte situaties
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op.

Buurtonderzoeken
Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.