HEM – Dinsdagavond omstreeks 19.00 uur vorderde de politie het rijbewijs in van een 26-jarige Pool. De man was even daarvoor bij een ongeval in Zwaag betrokken en ook bij ongeval in Hem was hij betrokken maar bleef echter niet op de plaats van het ongeval om de schade te regelen.

De man had in een personenauto gereden op de Dorpsstraat in Zwaag. Hier was hij tegen een paaltje aangereden. De man was echter niet op de plaats van het ongeval gebleven. De politie, die de man onderweg tegenkwam, nam een ademanalyse af. Hieruit bleek dat de bestuurder maar liefst 865 ug/l in zijn adem had. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Nader onderzoek wees uit dat de auto eerder op de dag betrokken was geweest bij een aanrijding in Hem waar een hek omver werd gereden. Ook hier was de bestuurder doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken.

De verdachte kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij door overdadig drankgebruik nog niet verhoord kon worden, is de man ingesloten. De politie onderzoek de betrokkenheid van de man bij de aanrijding in Hem.