Poging straatroof in Hoorn

HOORN – Op de Stationsweg in Hoorn is dinsdagavond rond 20.45 uur bij de pinautomaat van het bankgebouw een 23-jarige vrouw uit Utrecht overvallen door een man met een mes. De man eiste geld met een mes op haar keel.

Een passerende 64-jarige fietser uit Hoorn, zag de overval en greep in. Hij werkte de overvaller tegen de grond. Na een korte worsteling ging de man er te voet vandoor in de richting van het Pelmolenpad. Een busje – van vermoedelijk een meubelbedrijf – met twee mannen is de overvaller nog een tijdje tevergeefs gevolgd. De politie wil graag in contact komen met deze mannen, zodat hun verklaringen meegenomen kunnen worden in het onderzoek.

Getuigenoproep
Hen, en eventuele andere getuigen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie heeft de omgeving nog met een politiehond afgezocht, maar de verdachte niet meer aangetroffen. Het signalement van de overvaller luidt: klein van stuk, tenger postuur, twee capuchons over elkaar, een met een zwarte kleur en een met een grijze kleur. Daaroverheen droeg hij een donkere, stoffen jas.

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.