HAUWERT – Maandagochtend 13 januari vonden er verkeersongevallen plaats op de Heemraad Witweg in Hauwert en op het Munnickenveld in Hoorn. Het ongeluk in Hauwert gebeurde maandagochtend omstreeks 08.15 uur op de Heemraad Witweg.

Werkzaamheden
Een aanhanger met daarop de kooi van een hijskraan stond op de weg vanwege werkzaamheden bij een nabijgelegen boerderij. De bestuurder van de auto botste door onbekende oorzaak op de aanhanger. Door de klap is van het portier aan de bestuurskant niet meer over dan een verwrongen hoop staal.

Afgesleept
Omdat de koppeling van de aanhanger na de aanrijding tussen een wiel en de wielkast bleef steken, rolde de aanhanger niet de naastgelegen sloot in. Bergingsbedrijf Rood heeft de auto en aanhanger uit elkaar gehaald, en de auto afgesleept.

Ongeval Hoorn
Op het Munnickenveld in Hoorn raakte rond het middaguur een auto te water. Politie, brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse. Brandweerduikers hebben de bestuurder uit z’n benarde positie bevrijd, waarna hij is nagekeken door ambulancepersoneel.

Lichtgewond
Wonderwel bleek hij alleen een nat pak aan zijn hachelijke avontuur te hebben overgehouden. Het ongeluk ontstond nadat de bestuurder per ongeluk gas gaf en de gracht in reed. Een berger heeft de auto afgesleept.

(Fotografie: Nibbix Media, Het ongeluk op de Heemraad Witweg in Hauwert maandagochtend)