Nationale Reddingbootdag op zaterdag 6 mei 2017 in Wijdenes, Enkhuizen en Andijk

WIJDENES – Op zaterdag 6 mei 2017 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. De reddingstations van Wijdenes, Enkhuizen en Andijk organiseren ook op deze zaterdag 6 mei de reddingbootdag van 10:00 tot 16:00 uur. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel.

Programma in Wijdenes
Zaterdag 6 mei 2017 organiseert Reddingstation Wijdenes van 10:00 tot 16:00 uur Reddingbootdag in de vluchthaven van Wijdenes. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van Reddingstation Wijdenes.

-Brandweer Hem/Venhuizen: demonstratie verkeersongeval, blussen voor kinderen
-Rode Kruis Schagen: Meerijden op de eerste hulp quad
-Sterrenwacht Orion: Uitleg over navigatie middels sterren
-Reddingsbrigade De Streek: Basistechnieken leren om een redding te doen vanaf de wal
-Verkoop verse koffie, thee, limonade en etenswaren
-Verkoop van promotieartikelen en de KNRM jaarwimpel

Een quiz voor kinderen en volwassenen met als prijs voor volwassenen een oefenavond meedraaien en voor kinderen een kleine attentie, vaartocht en limonade.

KLF Grimmenstein: voormalig brandweerwagen uit het Oostenrijkse Grimmenstein. Kinderen kunnen ook hier blussen.
Bij Reddingstation Wijdenes draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 30 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die het reddingstation een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze donateurs steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op de reddingboot. Een unieke en bijzondere ervaring die alleen voor donateurs is weggelegd. Op vertoon van uw boarding pass (deze wordt verstuurd aan donateurs) kunt u aan boord van de reddingboot stappen. Bent u nog geen donateur? U kunt zich aanmelden tijdens onze open dag.

Programma Reddingbootdag 2017 Enkhuizen

– Openstelling van het bemanningsverblijf met informatie over de KNRM. – Meevaren met de reddingboot alleen voor donateurs of zij die donateur worden.
– Verkoop van KNRM artikelen en de KNRM jaarwimpel.
– Tentoonstelling 25 persoons reddingsvlot..
– QR code speurtocht door het boothuis voor de kinderen.
– Verkoop verse koffie, thee en limonade.
– Ambulance en brandweer aanwezig voor bezichtiging
– Jeudbrandweer Enkhuizen, Kun jij die brand blussen ?!
– 13:00 uur Spectaculaire helikopter demo van een NH90
– Het meevaren, demonstraties en de aanwezigheid van de hulpdiensten is onder voorbehoud: we kunnen altijd een oproep krijgen!

Programma Andijk
Op zaterdag 6 mei 2017 stelt de KNRM haar deuren open voor haar donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij.

Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 45 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag.

Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Ben je benieuwd welk programma de reddingstations te bieden hebben? Klik in de kaart [linkje naar de kaart op de homepage] op het reddingstation dat u wilt bezoeken.