ENKHUIZEN – Een spectaculaire achtervolging het afgelopen weekend. Deze begon op de Provincialeweg N506. Een 44-jarige motorrijder uit Enkhuizen was er bij het zien van een alcoholcontrole vandoor gegaan. Hij reed met achterop een passagier over de Provincialeweg N506 toen hij de agenten zag staan.

De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid richting het centrum. Vervolgens negeerde hij verschillende geslotenverklaringen. De passagier wist onderweg af te stappen en ook de bestuurder wilde op een gegeven moment, op de Nieuwstraat, van de rijdende motor stappen. Hij ging vervolgens onderuit en de motor kwam op het trottoir tot stilstand.

Een motoragent die de bestuuder achterna was gereden, hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de bestuurder niet niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs-B was eerder ongeldig verklaard door het CBR en een motorrijbewijs had de man nooit gehaald.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van een ongeval en gevaarlijk rijgedrag. De man was ook een blaastest afgenomen. Hoewel hij wel gedronken had, had hij de wettelijke alcohollimiet niet overschreden. De achtervolging vond plaats afgelopen zaterdagavond 19 september.