Meisje (16) beroofd in Vredehoftunneltje in Hoorn

HOORN – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving in het Vredehoftunneltje onder de Provincialeweg tussen de Vredehofstraat en het Risdammerhoutpark.

Burgernet
Een 16-jarige pizzabezorgster is hier zondagavond 7 maart tussen 18.30 uur en 18.45 uur onder bedreiging van een mes gedwongen geld af te staan.

Singalement dader 1
Van de beroving is een burgernetbericht uitgegaan met het volgende signalement: 1 verdachte jongen van ongeveer 18 jaar oud, 1.80 meter, donker getint en kroes haar, gekleed in een rood trainingspak van het merk Nike.

Tweede singalement
De tweede jongen was ongeveer 16 jaar oud, 1.70 meter, donker getint, gekleed in een blauwe Adidas trui en zwarte broek van hetzelfde merk, en witte sportschoenen van het merk Nike.

Rode pak
Na de beroving rende de man in het rode pak richting de Vredehofstraat en de man in de blauwe trui in de richting van het Risdammerhoutpark.

Onderzoek
De pizzabezorgster heeft aangifte gedaan. Haar is slachtofferhulp aangeboden. De politie heeft na de melding een onderzoek ingesteld in de omgeving en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Anoniem
Mocht u op weten wie bij de beroving betrokken is dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip.