GROOTEBROEK – De politie heeft zondagavond 22 januari vier minderjarige jongens aangehouden op verdenking van inbraak. Rond 22.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak bij een partycentrum aan de Industrieweg in Grootebroek. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij een viertal jongens staan, die voldeden aan het signalement, op de galerij van een appartement complex naast het party centrum.

Wegrennen
Bij het zien van de politie renden het viertal het trappenhuis in. Alle vier de jongens zijn aangehouden op verdenking van inbraak en meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Grootebroek en twee 15-jarige jongens uit Bovenkarspel.

ZWAAG – In vroege ochtend van zondag 22 januari is een 35-jarige man aangehouden op verdenking van inbraak in een sporthal. Rond 06.45 uur kreeg de politie melding dat er een man door het raam van de sporthal aan de Munikkenwoud was geklommen. Meerdere collega’s zijn te plaatse gegaan en hielden zicht bij alle ramen en deuren. Andere agenten doorzochten het pand op zoek naar de inbreker. Even leek het erop dat er niemand meer in het pand was, maar bij het doorzoeken van de laatste ruimte troffen agenten de man aan. Hij had zich al die tijd verscholen. Hij is aangehouden en ingesloten.