Man (28) aangehouden na heftig geweldsincident op het Oostvaardershof in Medemblik

MEDEMBLIK – De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident op zaterdagmiddag 30 januari op het Oostvaardershof in Medemblik.

Melding
Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast van gescheld en harde muziek in de omgeving van de Tornado in Medemblik. Korte tijd later werd gemeld dat de vermoedelijke veroorzaker op straat liep te zwaaien met een bijl.

Worsteling
De politie ging ter plaatse en trof de man, een 28-jarige Medemblikker, op het Oostvaardershof. Toen de politie de man aan wilde spreken ontstond er een worsteling, waarbij een politieman meerdere malen in zijn gezicht werd geslagen.

Gebeten
Een ter plaatse gekomen hondengeleider zette zijn diensthond Ringo in. Hierna staakte de verdachte zijn verzet. De verdachte werd voor behandeling van zijn bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Messen
Tijdens de fouillering van de man vond de politie twee grote messen in zijn kleding. Bij een onderzoek in de woning van verdachte trof de politie een bijl aan.

Getuigenoproep
De politie is met name op zoek naar foto- of filmbeelden. De wapens zijn in beslag genomen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem