HOORN – Een 24-jarige Amsterdammer was zaterdagnacht wezen stappen op de Roode Steen in Hoorn. Toen hij zondagochtend omstreeks 03.30 uur door Hoorn fietste, zag hij op de Johan Messchaertstraat, ter hoogte van de Bontekoestraat een groep jongeren staan. Het ging om een groep van ongeveer tien personen in de leeftijd van 14 tot 20 jaar, hoofdzakelijk bestaande uit jongens, maar ook enkele meisjes. Het slachtoffer werd aangesproken door de groep. Hij stopte en raakte in gesprek.

Plotseling sloeg de sfeer om en kwamen er enkele personen om hem heen staan. Zij wilden zijn telefoon hebben. Toen hij vertelde geen telefoon bij zich te hebben, probeerde een jongen vanuit de groep zijn zakken te doorzoeken. Toen hij daar iets van zei, werd er in zijn richting geslagen. Het slachtoffer wist rennend weg te komen, met achterlating van zijn fiets. Hij werd echter even verder ingehaald en moest alsnog zijn telefoon afgeven. Na de diefstal van de iPhone, fietste de groep weg.

Het slachtoffer liep terug richting Bontekoestraat om te kijken of zijn fiets hier nog lag. Deze bleek verdwenen te zijn. Onderweg naar huis werd het slachtoffer nog twee maal lastig gevallen door een groepje jongeren, mogelijk een deel van de grote groep. Eenmaal werd hij geslagen, de tweede maal werd hem een scherp voorwerp tegen de keel gezet. Uiteindelijk wist het slachtoffer te ontkomen.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die iets van de beroving of de mishandelingen hebben gezien of weten wie er deel uitmaakt van de groep verdachten. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Politie NHN