Man (23) aangehouden met gestolen auto na achtervolging in de Wieringermeer

WIERINGERMEER – Woensdagavond 10 juni hield de politie na een achtervolging een 23-jarige man uit Kolhorn aan op verdenking van de diefstal van een personenauto en rijden zonder rijbewijs. De zaak startte omstreeks 19.40 uur op de Afsluitdijk (A7) toen de verdachte richting Noord-Holland reed en een ANPR controleplaats passeerde.

Gestolen auto
Een ANPR (Automatische nummerplaatherkenning) scant het kenteken van passerende voertuigen en vergelijkt deze met gegevens uit batabases. Hieruit bleek dat de auto van verdachte als gestolen stond geregistreerd. De politie ving de auto op aan het einde van de Afsluitdijk bij Den Oever.

Achtervolging
Er ontstond een achtervolging door de Wieringermeer waarbij hoge snelheden werden gereden. Uiteindelijk werd de auto tot stilstand gebracht op de Noord Zijperweg in Wieringerwaard. Een politieauto, die voor de verdachte in de richting Slootdorp reed, remde langzaam af om de verdachte te laten stoppen. Deze wist zich echter links naast de politieauto te wurmen om het in te halen.

Aanrijding
Hierbij raakten beide auto elkaar. De verdachte raakte vervolgens van de weg, ramde een lantarenpaal en een kabelkastje om ten slotte tegen een boom in de voortuig van een woning tot stilstand te komen. De verdachte sprong uit zijn auto en probeerde er rennend vandoor te gaan. Hij kon even verderop worden aangehouden.

Geen geldig rijbewijs
De verdachte bleek geen alcohol te hebben gebruikt. Wel werd een bloedmonster afgenomen. Dat door het Nederlands Forensisch Instituut wordt onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Bij controle bleek hij niet meer over een geldig rijbewijs te beschikken. Zijn rijbewijs was bij een eerder geval van rijden onder invloed al ingevorderd.

Sigaretten en tanken zonder te betalen
De politie onderzoek de betrokkenheid van de verdachte bij de diefstal van de auto, maar ook diefstal van sigaretten en tanken zonder te betalen in Friesland. Bij de aanhouding raakte een politieauto beschadigd. Bij het voorval raakte niemand gewond.

(De achtervolging in de Wieringermeer)

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.