Kind (8) aangereden door vluchtende automobilist in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Een politieagent wilde zaterdagavond 28 november omstreeks 20.35 uur een auto controleren nabij sporthal de Drecht aan het Boendersveld. De twee inzittenden stonden stil zonder de verlichting aan te hebben van de auto.

Aanrijding
De twee hadden klaarblijkelijk geen zin in de controle want ze reden met hoge snelheid weg zonder de verlichting te ontsteken en veroorzaakte even verderop een aanrijding waarbij een 8-jarige jongen gewond raakte.

Achtervolging
De politieman reed door via een parallelweg achter de auto aan. Toen de politieman om de bocht kwam rijden van de Havikshoek trof hij een hoop mensen op straat en commotie.

Naar het ziekenhuis
De vluchtende auto had een aanrijding veroorzaakt waarbij een jongetje van 8 jaar gewond was geraakt. Hij was terecht gekomen tussen de vluchtende auto en het portier, waar hij net aan het instappen was.

Lichtgewond
Hij raakte gewond aan zijn gezicht. De jongen moest vervoerd naar het ziekenhuis. Naast de schrik lijkt het letsel gelukkig mee te vallen.

Geparkeerde auto’s beschadigd
Bij de aanrijding zijn naast de vluchtende auto twee auto’s beschadigd geraakt. De vluchtende auto was in geen velden of wegen meer te bekennen, die was na de aanrijding doorgereden.

Blauwe Peugot
De vluchtende auto betrof een blauwe Peugeot 206 met de letters NN in het kenteken. Getuigen worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844.

Getuigenoproep
Mocht u op een andere manier weten wie bij de aanrijding betrokken is dan horen wij dat ook graag. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van het Boendersveld