HOOGKARSPEL – Donderdag 10 maart rond het middaguur belde twee Engelstalige mannen aan de deur bij een woning aan de Rietzanger in Hoogkarspel. Ze hadden een goede klus-deal voor de bewoner. Deze heeft vriendelijk bedankt en daarna de politie gebeld. Advies van de politie : deel dit bericht met vrienden en familie. Waarschuw vooral oudere mensen en alleenstaande vrouwen.

Politie
Opnieuw: Irish Travellers. We krijgen weer meldingen over zogenaamde “Irish Travellers” in ons werkgebied. Ons advies: ga niet in op spontane voorstellen om klusjes te doen van mensen die zich ongevraagd aan de deur presenteren. Betaal zeker ook geen voorschotten. Indien u twijfelt of het over een legitiem bedrijf gaat, vraag hun ondernemingsnummer (BTW-nummer), legitimatiebewijs en een schriftelijke en gedetailleerde offerte.

Bedreigd
Als personen op deze wijze hun diensten aanbieden, neem dan onmiddellijk contact op met de politie via 0900-8844. Als u wordt bedreigd of er is anderszins sprake van spoed, dan belt u 112. Denk niet alleen aan uzelf, let ook op alleenstaanden en/of ouderen in uw wijk of buurt. Daders gaan geraffineerd te werk en kiezen hun slachtoffers zorgvuldig. En mocht u weten waar ze zitten, meld het ons a.u.b.