Inbreker Venhuizen aangehouden

VENHUIZEN – Zondagavond rond 20.00 uur is ingebroken bij een woning aan De Buurt. Een agent noteerde eerder op de avond al het kenteken van een verdacht voertuig in Venhuizen. Terwijl agenten op zoek gingen naar dit voertuig, kwam de melding van de inbraak bij de politiemeldkamer binnen.

Aanhouding
De agenten controleerden om die reden het voertuig en hielden de bestuurder, een 34-jarige man uit Kosovo aan, hij is meegenomen naar het bureau. Vanuit de woning werden sieraden en tafelzilver gestolen. De spullen zijn nog niet terecht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of hij met meer inbraken in verband kan worden gebracht.

Buurtbewoners houden woninginbrekers aan
URSEM – Twee bewoners van de Noorddijkerweg twijfelden geen moment toen zij rond zaterdagavond rond 20.00 uur zagen en hoorden dat er werd ingebroken bij een woning in deze straat. Ze zetten met hun eigen voertuigen de auto van de inbrekers klem. Zo konden de dieven er niet met de auto vandoor gaan. Een van de buurmannen kon in de voortuin een 21-jarige man uit Heerhugowaard aanhouden. De andere verdachte ging er vandoor. Agenten konden de tweede verdachte, 22 jaar uit Heerhugowaard kort hierop aanhouden op de Gors. De inbrekers hadden gestolen waar bij zich, maar zijn de woning aan de Noorddijkerweg niet in geweest, wel hebben zij schade veroorzaakt aan kozijnen en deuren. Het door de buurtbewoners klemgereden voertuig bleek op 19 december te zijn gestolen in Hoorn. Na het onderzoek krijgt de eigenaar zijn voertuig terug. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn inverzekering gesteld. Politieonderzoek moet uitwijzen of zij bij meer inbraken in de omgeving betrokken waren.

LAATSTE NIEUWS IN JE MAILBOX

ABONNEER JE OP ONZE NIEUWSBRIEF EN KRIJG AUTOMATISCH EEN MAILTJE BIJ NIEUWS

We sturen je geen spam!
1 mail per dag met de berichten van de laatste 24 uur.
Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.