HOORN – Woensdagochtend hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van inbraak in een bedrijfspand aan de Achterstraat in Hoorn. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die glasgerinkel had gehoord, gevolgd door snel wegrijdende scooters. De politie trof een snel rijdende scooter aan in de omgeving van het Risdammerhoutpark.

Twee personen
Op de bromscooter zaten twee personen die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Toen de bestuurder de berm instuurde om te ontkomen, reed hij in een greppel waardoor beide mannen vielen. Een van de twee wist te ontkomen, maar de verdachte kon worden aangehouden.

Onderzoek
Bij onderzoek bleek bij een bedrijfspand in de Achterstraat een raam te zijn ingegooid. Door dit raam werden diverse goederen ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede en eventueel andere verdachten. In het onderzoek wordt tevens gekeken naar andere inbraken waarbij ramen werden vernield. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Verslag: Politie NHN