Inbreker (23) veroordeeld tot 8 maanden cel voor twee woninginbraken in Andijk

ANDIJK – De rechtbank in Alkmaar heeft een 23-jarige man uit Grootebroek veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden. De man had ingebroken bij woningen aan de Industrieweg in Andijk en het Schoutsland. De inbreker kwam op 31 mei 2019 bij een woning aan het Schoutsland in Andijk bij de komst van de politie uit een opengebroken raam klimmen.

Alarm afgegaan
Bij een eerste poging van de 23-jarige man en een mededader was het alarm afgegaan. De twee hadden toen even buiten gewacht. Toen er niemand reageerde, was de verdachte opnieuw naar binnen geklommen zo meldt het Noordhollands Dagblad

Schoenafdruk
Na zijn arrestatie bleek dat zijn linkerschoen bij een woninginbraak in de nacht van 13 op 14 mei aan de Industrieweg in Andijk een duidelijke afdruk had achtergelaten in de badkamer. De buit bestond uit sieraden, gereedschap, telefoons, kunstvoorwerpen, geld en apparatuur.

Zendmast Andijk aangestraald
De verdachte zei dat hij de schoenen in Beverwijk op de Zwarte Markt had gekocht, maar dat was volgens het vonnis niet aannemelijk gemaakt. De telefoon die de verdachte in gebruik had, had rond die tijd geen zendmast in de buurt van Beverwijk. Maar er was ten tijde van de inbraak wel een mast in de buurt van de Industrieweg aangestraald.