BOVENKARSPEL – De politie heeft woensdagochtend, in samenwerking met de gemeente en Liander, enkele adressen bezocht waarvan het vermoeden bestond dat er hennep werd gekweekt. In een pand aan de Broekerhavenweg in Bovenkarspel werd een droogruimte voor hennep ontdekt. Daar werd 60 kilo aan gedroogde henneptoppen in beslag genomen. De groothandelsprijs per kilo is ruim 3000 euro. Tegen de 33-jarige eigenaar is een proces-verbaal opgemaakt.

In een ander pand aan de Broekerhavenweg werden twee ruimtes aangetroffen waar hennep is gekweekt. De apparatuur werd daar in beslag genomen en ook was er sprake van het illegaal aftappen van stroom. De 58-jarige eigenaar zal hierover nog als verdachte worden gehoord. Van hem zijn op voorhand wel twee personenauto’s in beslag genomen.

Op een industrieterrein aan de Trompet in Enkhuizen werd in een bedrijfspand geen hennep maar een biobrandstofwinning aangetroffen. De milieupolitie stelt hier een nader onderzoek in, samen met de gemeente omdat er in strijd lijkt te zijn gehandeld met de vergunning.

Foto’s : Wesley Boots